Ja, wat hebben we allemaal weer meegemaakt met de Just?

Voor de derde keer succesvol de Grevelingen Cup gevaren. De eerste wedstrijd met heel weinig wind maar wel gefinisht. De tweede hebben we niet gevaren vanwege te veel zieken. Vanaf de derde wedstrijd gingen we volop in de strijd met een tweede plaats, vervolgens een derde plaats en de twee laatste wedstrijden werden we eerste. Wat overall een mooie tweede plaats opleverde.

Na de Grevelingen Cup zijn we begonnen met een kleine pitstop voor de Just. De zeerailling vervangen, de navigatiehoek geüpdatet met een Raymarine AIS, Marifoon met DSC en een mooie 9”Axiom kaartplotter. Als tegenvaller hadden we een verstopt toilet en een afgebroken hendel van de toiletafsluiter, dus die moest ook vervangen worden. Gelijk maar heel het afvoersysteem van het toilet aangepakt met een keuzehendel voor het wel of niet gebruiken van de toilettank, die al vaker wat problemen qua verstoppingen gaf. Nadat we mede door een dappere Daniel in het koude water de afsluiter hadden vervangen, hebben we alle slangen en een elektrisch toilet gemonteerd en geïnstalleerd.

Vorig weekend hebben we bijna alle proviand op de Just een plekkie gegeven en dit weekend ging alle kleding aan boord. De watertanks en dieseltank werden gevuld, de lifelines zijn geplaatst, een laatste schoonmaakbeurt, dan is de Just en wij klaar voor de vakantie. De route is in grote lijnen gemaakt via de Franse kust tot Cherbourg en dan het Kanaal over naar Torquay en dan langzaam terug via de Engelse kust. De weerberichten die we nu zien op de lange termijn zijn nog wisselvallig maar “The Summer is Coming”.