Zo, dat was een vreemde wekker, we werden wreed wakker gemaakt door een aanvaring met onze boot door de vertrekkende buren.

Met z’n anker bleef hij aan onze achterrailling hangen en schoot met een dreun los. De schade viel gelukkig mee “een flinke deuk in een chrome buis”. We hebben adressen uitgewisseld en na de vakantie lossen we dat wel op. Nu we toch wakker zijn, heb ik baguettes gehaald en Marianne de eitjes gekookt. Even in het kuipje relaxen en uitgebreid naar de weersberichten gekeken en daar hebben we onze planning voor de komende dagen op aangepast. Morgen naar Fécamp en de dag daarop naar Deauville. De vertrektijd is weer lekker vroeg, dus hebben we weer een lange vakantiedag.

Vandaag is het tijd voor een wandeling langs de restaurantjes, die we op Tripadvisor hebben uitgezocht. De eerste was direct aan de overkant van onze ligplaats, maar de beste was een kwartiertje lopen. Helaas was die op zondag gesloten, net als veel restaurants in Dieppe. We hebben dus maar gereserveerd bij de eerst direct aan de overkant. We hebben de vorige keer een lange wandeling gemaakt aan de linkerkant van de havenmond, nu gaan we wandelen aan de rechterkant. Bovenop de Franse witte cliffs (falaises) staat een groot kasteel, wat ons doel is. Een stevige helling op en diverse trappen hebben we ons doel gehaald en de iets verder gelegen grote bunkers moesten we ook nog even beklimmen. We hadden een prachtig uitzicht over de baai. Terug op de Just hebben we lekker met een drankje en een hapje naar de binnenkomende bootjes gekeken en hun stuurmanskunst, altijd leuk. En gelukkig voor ons geen hakende ankers. Het restaurantje was een goede keus en we hebben heerlijk gegeten, een Normandisch vissoepje, lekkere mosseltjes, gebakken visje en toetjes, waardoor we weer rollend naar de Just gingen. Het dagje begon klote, maar verder was het een perfect dagje.


Weer: zonnig  28 graden
Windkracht: 3