
Vannacht werden we even wakker om in te checken voor de stoeltjes in het vliegtuig. Na deze actie draaien we ons weer om voor nog een klein dutje. Nog even ons laatste ontbijtje op het water en we zijn klaar voor de laatste twee mijl naar de Boatyard. Een schildpad komt ons even gedag zeggen.
Jammer genoeg gaat er eerst een andere boot uit, dus het wordt wachten. Dat is niet mijn sterkste punt. Om 11:30 uur is het zover en worden we uit het water gereden. Het duurt nog tot 13:30 uur totdat de Just helemaal gestempeld is en dan moet die nog worden afgespoten met hoge druk. Maar ze gaan eerst lunchen. Als de boterhammetjes op zijn en al het vuil van de romp is gespoten, kunnen wij eindelijk aan de gang gaan. We hebben vanmorgen wel gelijk een wasmachine aangezet op de werf, maar een drooglijntje moeten we toch aan boord spannen. We hangen eindelijk snel de was op om te drogen en duimen dat het voldoende is, zodat alles ook nog droog wordt.
We maken de Just nog van binnen schoon en ruimen de laatste dingetjes op. Gelukkig is de was droog geworden en kan in de vacuümzakken. Marianne heeft een restaurantje op 200 meter uitgezocht met alleen maar goede reviews. Er blijkt niks van gelogen. Wij hadden uitgebreid de menukaart bekeken en beide iets uitgezocht. Dan komt de kok aan onze tafel en stelt een langzaam gegaarde varkenspoot voor met aardappeltjes. Het was een prima gerecht.
Terug op de Just hebben we nog even de kuiptent op de Just gezet en dan zijn we klaar voor vandaag en voor dit seizoen. Het was een leuk, maar heel kort vaarseizoen. Als het een beetje meezit, maken we er volgend jaar een beter seizoen van.
Vertrektijd 8:25 uur
Aankomst 9:00 uur
Tripafstand: 2,1 zeemijl
Weer: zonnig 32 graden
Windkracht: 1